Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Λατέρνα(στην Ερμού), φτώχεια(παντού) και Φιλότιμο(που;;;;)

Σε μεγάλη αλυσίδα Super Market την εβδομάδα που διανύουμε υπάρχει η απίστευτη προσφορά: Ψηφιακή Δορυφορική κεραία με πιάτο 80 cm, twin LNB, αποκωδικοποιητής... Όλα μαζί 55 Ευρώ.

Η αλήθεια είναι ότι εδώ και πολύ καιρό έχω μια απορία. Οι επιχειρήσεις στις άλλες χώρες δουλεύουν χωρίς κέρδος ή μήπως στην Ελλάδα έχουν μπερδέψει λιγάκι την έννοια του κέρδους με την αισχροκέρδεια; Σίγουρα όταν αποφασίζουν για τις τιμές που θα βάλουν στα ράφια τους δεν θυμούνται ότι η χώρα μας είναι μια φτωχή χώρα και ότι οι μισθοί μας σε σχέση με των υπόλοιπων Ευρωπαίων είναι τουλάχιστον μισοί.

Αφού λοιπόν αυτοί δεν νοιάζονται, φυσικά ούτε και οι κυβερνήσεις αφού δεν είναι δουλειά τους αυτή, θα πρέπει εμείς να κάνουμε κάτι. Χωρίς εμάς τους καταναλωτές δεν μπορούν να ζήσουν. Εμείς τους δίνουμε το δικαίωμα να ακριβαίνουν τα πάντα καθημερινά. Τι περιμένουμε; Ας ψάξουμε και ας αγοράσουμε από εκεί που πουλάνε τα προϊόντα πιο φτηνά. Ας μη στηρίζουμε αυτούς που μόνη τους έννοια είναι πως θα φουσκώσει κι άλλο η τσέπη τους.

1 σχόλιο:

THEARTO.art.company είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω. Οι Ελληνες καταναλωτες δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η δύναμη είναι στο χέρι τους. Ότι αν δεν θέλουν εκείνοι, δεν θα είναι κορόιδα. Η "μάχη" παίζεται στο ράφι του κάθε καταστήματος και αυτό πρέπει να το καταλάβει ο καθένας. Είναι το μόνο σημείο της πάλης που τρέμουν οι επιχειρήσεις. Μέχρι εκεί όλα είναι στο χέρι τους, γιατί έχουν το χρήμα να λειτουργούν την αγορά. Στη νομοθεσία, στη διανομή, οπουδήποτε. Το χρήμα με το οποίο εσείς τους τροφοδοτείτε, την ώρα που απλώνετε το χέρι να αποκτήσετε το προϊόν. Στο ράφι όμως, έρχεται γι' αυτούς η ώρα της κρίσης. Εκεί ζητούν τα χρήματά σας. Εκεί μπορεί να κερδιθεί το παιχνίδι. Μη γεμίζετε με σφαίρες το όπλο που σας πυροβολούν. Μην είστε εύκολα θύματα. Και μην καταπίνετε τις διαφημίσεις χωρίς την απαραίτητη κριτική στάση...