Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Απίστευτες προσφορές!

Νέα εβδομάδα ξεκινά και ως συνήθως καινούργιες προσφορές στα Super Markets δυστυχώς όχι της Ελλάδας, αλλά της Γερμανίας.

Ο λόγος που παρουσιάζω εδώ τιμές απ’ την συγκεκριμένη χώρα είναι γιατί τα τελευταία χρόνια περνάω μεγάλα διαστήματα εδώ, σχεδόν ζω μόνιμα, και παρακολουθώ την αγορά και τον τρόπο σκέψης των Γερμανών καταναλωτών.

Κάθε Κυριακή έρχεται σε κάθε σπίτι μια δωρεάν εφημερίδα με τα τοπικά νέα η οποία είναι γεμάτη με διαφημιστικά περιοδικά από Super Markets, καταστήματα ηλεκτρονικών - ηλεκτρικών, επίπλων κλπ. Η ημέρα λοιπόν θα περάσει οικογενειακά, με συζητήσεις και γύρω απ’ τις προσφορές των καταστημάτων. Έτσι την εβδομάδα που ξεκινά την επόμενη μέρα, έχοντας συγκρίνει τις τιμές, ξέρουν ακριβώς από που θα ψωνίσουν τα απαραίτητα. Νομίζω πως αυτός είναι και ο τρόπος που συγκρατούν τις τιμές στην αγορά χαμηλές. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μάθουμε. Εμείς έχουμε τη δύναμη γιατί εμείς διαθέτουμε τα χρήματα. Αν εμείς δεν ακολουθήσουμε τους τρελούς ρυθμούς με τους οποίους ανεβάζουν τις τιμές, κάποια στιγμή θα αναγκαστούν να τις κατεβάσουν.


Βάζω λοιπόν εδώ μερικές φωτό με τις εκνευριστικά χαμηλές τιμές μερικών προϊόντων.

Φρέσκο γάλα, 1 λίτρο, 66 λεπτά.

Φρέσκος μοσχαρίσιος κιμάς, μισό κιλό, 2,19

Ζάχαρη, 1 κιλό, 79 λεπτά

Καφές Melitta, 500 γραμμάρια, 2,99

Γιαούρτι με φρούτα, 250 γραμμάρια, 29 λεπτά

Μαρμελάδα Bonne maman, 370 γραμμάρια, 1,59

Βιολογικό μέλι, 450 γραμμάρια, 2,99

Σοκολατάκια After Eight, 200 γραμμάρια, 1,49

Τυρί κρέμα Philadelphia, 200 γραμμάρια, 88 λεπτά

Υγρό πιάτων Palmolive, 750 ml, 88 λεπτά

Ουίσκι Jim Beam, 0,7 λίτρου, 9,99

Λικέρ από βότανα Ramazzotti, 0,7 λίτρου, 8,99.

Για το τελευταίο ρώτησα από περιέργεια σε μία Κάβα στους Αμπελόκηπους και μου ζήτησαν 23 Ευρώ!!!!!! Απίστευτο μου φάνηκε γιατί και εδώ το εισάγουν από Ιταλία και φυσικά θα έχουν κάποιο κέρδος, μάλλον όμως με μέτρο!!!











1 σχόλιο:

Στάθης Χαϊκάλης είπε...

Αυτό το blog μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη καταναλωτικής συνείδησης στην Ελλάδα, η οποία απέχει από την ωριμότητα... Συνέχισε θα σε διαβάζουμε