Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Διακοπές στην Ελλάδα; Χλωμό το βλέπω...!


Το περασμένο Σαββατοκύριακο κυκλοφόρησαν από μεγάλα Super Market προσφορές και για καλοκαιρινές διακοπές. Μπορεί να ακούγεται λίγο παράξενο το να αγοράσεις πακέτο διακοπών από Super Market, αλλά εδώ συνηθίζεται, κυρίως από αυτούς που θεωρούν τους εαυτούς τους χαμηλόμισθους... δηλαδή παίρνουν ένα βασικό... 1.500 Ευρώ!!! Δυτυχώς η χώρα μας δεν περιλαμβάνεται μέσα στις προτεινόμενες για διακοπές χώρες. Γιατί άραγε; Μήπως έχει διαρρεύσει ότι είμαστε η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη; Μήπως η ποιότητα και η εξυπηρέτηση δεν είναι ικανοποιητική; Μήπως στο παρελθόν έχουν πληρώσει ακριβά υπηρεσίες που δεν έλαβαν ποτέ; Μήπως αντιμετωπίστηκαν ως θύματα από επιτήδειους «επαγγελματίες»;

Ακόμα και οι Έλληνες που γνωρίζω εδώ, φέτος θα πάνε στην Τουρκία!!! Και φυσικά όχι γιατί δεν θέλουν να έρθουν στην πατρίδα και να περάσουν λίγες μέρες με τις οικογένειές τους. Απλά γιατί τα χρήματα που θα χρειαστεί να ξοδέψουν θα είναι πολύ περισσότερα.

15 μέρες στη γειτονική μας χώρα σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων με όλα πληρωμένα (πτήση, μεταφορά προς και από το ξενοδοχείο, 3 γεύματα την ημέρα από μπουφέ, επιδόρπια, καφέδες, αλκοόλ όσο θέλεις) μόνο με 800 Ευρώ!!!

Ας σκεφτούμε και ας πράξουμε αναλόγως αν θέλουμε ο τουρισμός να παραμείνει μία απ’ τις πηγές πλούτου της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: